Linnea Borealis

Precis som den gode Carl von Linné är jag väldigt svag för vår småländska söta och oansenliga landskapsblomma Linnean. Ja, man kan nästan säga  att hon är lite blyg.

Linnea (Linnaea borealis)

På mitt tidigare favoritställe, där bilden ovan är tagen för flera år sedan, att spana på Linneor fanns det i år inte många alls. Jag blev väldigt besviken över detta faktum. Men så en kväll i veckan nämnde en vän att det fanns ett annat ställe med tusentals linneor. Spännande tänkte jag och åkte dit och mycket riktigt där fanns, eller rättare sagt finns, flera tusen små rosa blommor. Istället för vanliga macrofoton försökte jag fånga Linnean på ett annorlunda sätt med vidvinkelobjektiv.

_V0A0995-Redigera

_V0A1046-Redigera

_V0A1102-Redigera

Men det var lättare sagt än gjort även tycker de två sista bilderna blev ganska okej. Så nästa steg var att testa Lensbabyn bara för att se vad selektiv fokus ger för resultat.

_V0A1122-Redigera

_V0A1134-Redigera

De här gillar jag bättre men jag tycker ändå inte riktigt att jag lyckats, så mitt 100mm macro åkte på kameran. Och visst är Linnean speciell om man tittar in mellan kronbladen.

_V0A1177

Ja, jag får nog erkänna att om jag ska fota blommor så är det nog med macro jag ska göra det.

_V0A1187-Redigera _V0A1194-Redigera _V0A1170-Redigera

En kommentar till “Linnea Borealis”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.