Sommarens 10 bästa bilder

Jag har inte varit så aktiv här på bloggen den senaste tiden och det beror till största delen på att jag ökat min närvaro på Instagram, om ni inte följer mig där så finns jag under @danielagunnaryd (vad annars?).Jag tänkte skapa en liten ”tio i topp”-lista över mina bästa bilder från sommaren som nu är inne på sista versen.

Jag börjar från botten med nummer 10 och önskar er en trevlig läsning!

21-juli-2016_0003

10. Soluppgång över Agunnarydssjön

Eftersom jag koncentrerat mig på djur denna sommaren har det blivit lite sämre med rena landskapsbilder. Men några har det blivit och detta är den bästa. Bilden föreställer en dimmig soluppgång över Agunnarydssjön. Såhär skrev jag på Instagram ”Synd att det inte gick en eller ett par älgar i dimman för då hade det varit en perfekt soluppgång”.

24-juni-2016_0006

9. Grisarna på midsommarafton. Ett tiotal vildsvin spenderade midsommaraftons regniga morgon med att beta gräs på ”Petters träa” och jag lyckades knäppa några bilder. På Instagram skrev jag ”Tre av ett tiotal grisar som ”härjat” runt här hemma ett par veckor nu. Bilden är från tidig midsommaraftons morgon”

19-augusti-2016_0034

8. Månuppgång över mossen. Fullmånen är alltid lika kul att kika på. Här gick den så perfekt upp bakom en tall. Texten på Instagram löd ”Moonrise behind a pine tree”

16-augusti-2016_0004

7. Från bockjaktspremiären kommer en bild på en trana ute på en tidig morgonflygning… På Instagram skrev jag ”Early morning crane photography”

04-augusti-2016_0001

6. Jag har inte lyckats se så mycket älgar denna sommar och en av de få jag lyckades se hittade jag i Pjätteryd en tidig morgon. På Instagram fick hon den här passande texten ”Skogens konung… eller snarare prinsessa”

02-augusti-2016_0019

5. Nu kommer vi in på topp fem och vi börjar med en liten brunstig bock som nästan sprang in i mig i sin iver att hinna ikapp geten han hade framför sig. Eftersom jag hade publicerat mycket bilder på bockar fick den en ganska trist beskrivning på Instagram ”En liten bock till”

02-augusti-2016_0007

4. Det gäller att vara uppe med tuppen, här har vi ett gäng gäss som var ute på morgon tur innan solen gått upp. Valde medvetet en ganska lång slutartid och panorerade. Just detta beskrev jag på Instagram ”En flock grågäss i gryningen. Jag valde att panorera med lång slutartid för att fånga fåglarnas rörelse”

30-juni-2016_0058

3. Makro brukar jag ju syssla med på sommaren också men i år har makroobjektivet mest legat i fotoskåpet. Men några bilder har det ändå blivit och då nästan uteslutande på fjärilar som det varit väldigt gott om denna sommaren. Mitt instagramflöde förgylldes med den här texten ”I morse gick jag ut i arla morgonstund för att ”jaga” lite fjäril vid ”Lille älgen”. Jag hittade mest humlor och en del random skalbaggar men tillslut hittade jag denna blåvinge en trevlig plats. Så det var bara att kräla runt i gräset tills jag hittade en vettig komposition.”

18-augusti-2016_0020

2. Den lille bocken vid puben. Som sagt, mycket råbockar har det blivit i mitt flöde den här sommaren så även denna fick en ganska tråkig beskrivning i form av ”En liten rackare till”

24-juli-2016_0001

1. Nummer ett på sommarens lista blev också den mest fotograferade av ”mina” bockar. Denna gång gick han runt i havren och smaskade. Tyvärr hade jag vid denna tid tröttnat på att hitta på roliga beskrivningar till Instagram så det blev inte bättre än ”En till på den lille rackaren”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.